Aşağıdakilerden hangisi doküman türüdür?
BELGE TÜRLERİ Prosedür 2. Talimat 3. Kılavuz 4. Form 5. Plan 6. Onay 7.
Doküman tipi ne demek?
Belge türü nedir? Belge türü, bir belgenin içeriğini ve verilerin işlenme biçimini belirleyen bir tanımlayıcıdır.
Doküman yönetim sisteminde kaç tür evrak vardır?
Birçok standartlaştırılmış belge biçimi desteklenmektedir. UYAP Belge Yönetim Sistemi tarafından desteklenen biçimler: “tif”, “tiff”, “jpeg”, “jpg”, “gif”, “txt”, “text”, “xml”, “udf”, “pdf”, “doc”, “rtf”, “xls”, “ppt”, “zip”, “rar”, bu biçimlerin dışında OpenOffice belge desteği de mevcuttur.
Yardımcı doküman nedir?
Talimatlar: Tek bir faaliyetin işlem adımlarını içeren belgedir. Yayın Tarihi: Belgenin yürürlüğe girdiği tarihi ifade eder. Destekleyici Belge: Prosedür, talimat, kılavuz, form, plan, liste, onay belgesi ve dış kaynaklı belgeler olmayan veya bu belgeleri destekleyen belgedir.
Kaç çeşit doküman vardır?
Belge türleri arasında kitaplar, mektuplar, dergiler, günlükler, haritalar, grafikler, istatistikler, anayasalar ve yönetmelikler, hukuki metinler, gazeteler, fotoğraflar, anılar, röportajlar, okul kayıtları, sağlık ve kamu kayıtları, resimler, videolar, haberler vb. sayılabilir.
Doküman türü nedir?
Belge nedir? Bilgiyi kaydetme, depolama, iletme veya yayma amacıyla yazılmış veya basılmış bir materyali ifade eder. Bir belge metin, grafik, resim, tablo, çizelge veya diğer veri türlerini içerebilir ve belirli bir konuyu kapsayabilir veya bir süreci tanımlayabilir.
Kontrolsüz doküman nedir?
4.4. Kontrolsüz belge: Çoğaltılan ve basılan, güncelleme gerektirmeyen ve yalnızca bilgilendirme amaçlı sağlanan yazılı bir belgedir. Kontrolsüz belgelerin üzerinde kırmızı bir damga veya “KONTROLSÜZ KOPYA” filigranı basılı olacaktır.
Revize evrak ne demek?
Gözden geçirilen belgenin veya taslağın gözden geçirme sürecinin sona ermesi, belgenin gözden geçirildiği anlamına gelir. Bu, belgede istenen değişikliklerin yapıldığı anlamına gelir.
Prosedür ne demek örnek?
Prosedürler bir görevin nasıl yürütüldüğünü açıklar ve bu görev hakkında kapsamlı bilgi sağlar. Örneğin; ISO 9001 kalite yönetim sistemi hazırlanırken bu süreci tanımlamak için prosedür terimi kullanılır.
Doküman kodu nedir?
Belge kodu: Belge Yönetim Sistemi Rehberinde belirlenen kurallara göre kurum ve kuruluş tarafından oluşturulan ve belgenin izlenebilirliğini sağlayan tanımlama sistemini ifade eder. Yayım tarihi: Belgenin yürürlüğe girdiği tarihi ifade eder.
DYS ne anlama gelir?
Destek Yönetim Sistemi (DYS)
Ebys açılımı nedir?
Elektronik belge yönetim sistemi (EBYS) modülü.
Dış kaynaklı doküman ne demek?
Harici doküman: Yıldız Teknik Üniversitesi dışında oluşturulan, üniversitenin faaliyetlerini etkileyen, zorunlu veya isteğe bağlı dokümanlar. (Kanun, Kararname, Tüzük, Yönetmelik, Şartname, Tebliğ, Standart, İlke, Kılavuz vb.)
Doküman inceleme yöntemi nedir?
Doküman analizi, araştırma verilerinin birincil kaynağı olan çeşitli dokümanların toplanması, incelenmesi, sorgulanması ve analiz edilmesi olarak tanımlanabilecek bir bilimsel araştırma yöntemidir.
Sks sistemi nedir?
SKS, değerlendirme sistemi, standartlar ve değerlendirme kriterlerine ilişkin kılavuzlar ve eklerde yer alan destekleyici dokümanlarla birlikte sağlık hizmeti sunumunda karşılaşılabilecek riskleri en aza indirmek ve risk yönetimini sağlamak amacıyla da bir araçtır.
Tıbbi doküman türleri nelerdir?
Sigorta ve tazminat işlemlerinde kullanılır [2]. Tıbbi belgeler, kullanılan malzemeye bağlı olarak; basılı veya elektronik ortamda oluşturulan belgeler olmak üzere ikiye ayrılır. Kâğıt üzerine kayıt yapılarak oluşturulan tıbbi belgelere tıbbi formlar denir.
Doküman incelemesi nitel mi?
Nitel araştırmalarda sıklıkla gözlem, görüşme, odak grup tartışması ve doküman inceleme yöntemleri kullanılmaktadır.
Yazılı doküman nedir?
Belge, bilgileri kaydetmek, depolamak ve iletmek için kullanılan yazılı veya basılı bir materyaldir. Belgeler iş, eğitim, hukuk ve diğer birçok alanda önemli bir rol oynar. Belgeler, bilgilerin doğru şekilde iletilmesini ve depolanmasını sağlar.
Doküman kodu nedir?
Belge kodu: Belge Yönetim Sistemi Rehberinde belirlenen kurallara göre kurum ve kuruluş tarafından oluşturulan ve belgenin izlenebilirliğini sağlayan tanımlama sistemini ifade eder. Yayım tarihi: Belgenin yürürlüğe girdiği tarihi ifade eder.