2024 marka tescili nasıl yapılır?
Marka sahibi olan gerçek veya tüzel kişi, gerekli belgelerle birlikte Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunmalıdır. Marka tescili başvuruları e-devlet üzerinden de online olarak yapılabilir.
Tescil belgesi nasıl çıkarılır?
Devlet ve özel işlemler için gerekli olan bu belgeyi e-devlet kapısından beklemeden ve ücretsiz olarak alabilirsiniz. E-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. Kimlik kartı ve internet bankacılığı için en uygun seçenekleri seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.
Tescil nasıl yaptırılır?
Marka tescili başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu aracılığıyla yapılır. Bu, belirtilen belgelerle veya çevrimiçi başvuru sistemi aracılığıyla yapılabilir. Marka başvurusu için ilk şart, ticari bir şirketinizin olmasıdır. Aynı şirketin farklı markaları varsa, her marka için ayrı bir marka tescili başvurusunda bulunulması gerekir.
İsim tescil nasıl yapılır?
Türk Patent ve Marka Kurumuna şahsen başvurarak veya yetkili patent ofisleri aracılığıyla tescilinizi yaptırabilirsiniz. İsim tescili, gerçek veya tüzel kişiler tarafından başvurulabilir. İsim tescil başvurunuzu fiziksel veya elektronik olarak yapabilirsiniz.
İsim patenti almak ne kadar 2024?
2024 yılında marka tescil bedeli. – Üç sınıf marka tescil ücreti: 4.606,59 TL. – Dört sınıf marka tescil ücreti: 6.216,70 TL. – Her bir ilave sınıf için ilave tescil ücreti: 1.610,11 TL.
Marka tescil ücreti ne kadar?
Marka Tescil FiyatlarıResmi Hizmet Bedeli (KDV Dahil)Toplam (KDV Dahil)Tek Sınıf Marka Başvurusu1.630,00₺3.428,80₺Ek Sınıf Başvurusu (2 Sınıfa Kadar)1.630,00₺2.631,40₺Belge Düzenleme Bedeli4.020,00₺5.818,80₺Marka Yenileme Bedeli5.010,00₺6.
Marka tescil kaç yıl geçerli?
Tescilli tasarımlar için koruma süresi 5 yıldır ve 5 yıllık yenilemelerle 25 yıla kadar uzatılabilir. Bir tasarımın korunabilmesi için öncelikle “tasarım” ve “ürün” tanımlarını karşılaması ve “yenilik” ve “ayırt edici kalite” kriterlerini karşılaması gerekir.
Tescil belgesi kaç para?
Kayıt Ücretleri İŞLEM TÜRÜ TUTARLAR KAYIT BELGESİ: 523.30.TL BELGE ÜCRETLERİ (FİRMA STATÜSÜ, YETKİ, İHRACAT): 523.30.TL (Odanın ihale dokümanı için 20 TL ilave ücret alınmaktadır.) BELGE KOPYASI: 155.60 TL Ana Sözleşme + Defter Belgesi: 2.
Tescil işlemi ne kadar sürer?
Marka tescil süreci ne kadar sürer? BAŞVURU FORMU TESCİL BELGESİNİN DOĞRULANMASI 1 gün 2 ay 2 ay
Tescil kimler açabilir?
Tapu iptali ve tescili davasını kimler açabilir? Tapu iptali ve tescili davası, usul ve yasaya aykırı olarak yapılan tapu tescilinin iptali ile ilgili çıkarı olan herkes tarafından açılabilir.
Marka tescili için neler gerekli?
Marka tescili için gerekli belgeler: marka sahibi ve adresi. Marka sahibi tüzel kişi ise tam ticaret unvanı, gerçek kişi ise tam adres, … Başvuru formu. … Faaliyet belgesi. … Marka örneği. … Markanın kullanıldığı mal veya hizmetlerin listesi. … Banka dekontu. … Özel vekaletname.
Tescil işlemini kim yapar?
(1) Tescil başvurusu, ilgililer, temsilcileri veya kanuni halefleri tarafından yetkili sicil müdürlüğüne yapılır. Herkes tarafından talep edilmiş sayılır.
İsim tescil ettirmek ne kadar?
-Tek sınıflı marka başvurusu yapılacaksa başvuru sırasında 760,00 TL başvuru ücreti, tescil kararından yaklaşık 6 ay sonra ise 1.960,00 TL tescil ücreti kuruma ödenir. Toplam maliyet 2.620,00 TL’dir.
Tescil evrakları nelerdir?
A- YENİ KAYIT (HESAPLAMA) KAYDEDİLMESİ GEREKEN ARAÇLAR: Fatura ve faturayı düzenleyen bayiden yetki belgesi, Uygunluk Belgesi. Zorunlu Üçüncü Şahıs Sigortası. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödeme belgesi, Kimlik kartı, Sürücü kabininde bulunan Araç Tescil Dosyası, Diğer belgeler…
Tescil ettirmek ne demek?
Bir şeyleri resmi olarak kaydetme ve tescil etme sürecine tescil denir. Tescil kavramı birçok farklı alanda kullanılsa da, bu kavram en yaygın olarak marka tescili, gayrimenkul tapusu tescili ve trafik tescilinde bulunur.
Marka tescili için ne gerekiyor?
Marka tescili için gerekli belgeler: Başvuru sahibinin kimlik bilgilerinin yer aldığı başvuru formu (gerekirse). Başvuru formu. Başvuru ücretinin banka dekontu.
Marka tescili kaç yılda bir yenilenir?
Tescilli bir markanın koruma süresi on yıldır. Koruma süresi, tescil belgesinin düzenlendiği tarihten değil, başvuru tarihinden itibaren başlar (SMK 23/1, MarKHK 40/1). Tescilli markanın yenilenmesi için başvuru, koruma süresinin sona ermesinden önceki altı ay içinde kuruma yapılmalı ve ücreti ödenmelidir (SMK 23/2, MarKHK 41/3).
Marka tescili yenilenebilir mi?
Marka koruma süresi başvuru tarihinden itibaren 10 yıldır. Bu süre 10’ar yıllık artışlarla uzatılabilir. Markanın 10 yıllık süre dolduktan sonra korunması isteniyorsa, yani tescilli olmaya devam edilecekse, Türk Patent ve Marka Kurumu’nda yenileme işlemi yapılmalıdır.
Logo tescili nasıl yapılır?
Logo nasıl tescil edilir: Öncelikle orijinal bir logo tasarlanmalıdır. Daha sonra logonun nasıl korunacağına karar verilir. Marka uzmanlarımızın logo tescili için sizden talep edeceği belgeler hazırlanır. Başvuru belgeleri tarafımızca size teslim edilir ve koruma süreciniz başlar. Daha fazla makale…