İçeriğe geç

Ezhar Isminin Anlamı Nedir

Ezhar ne demek?

(ﺍﺯﻫﺎﺭ) i. (Ar. zehre – zehere “çiçek” ezhār’ın çoğulu) Çiçekler: Ezhâr-ı pınarın en güzel yüzü görünüyordu (Sâmipaşazâde Sezâî).

Ezlem isminin anlamı nedir?

Çok gerekli, vazgeçilmez.

Eyaz isminin anlamı nedir?

Ayaz isminin akrostişi: Yıldızlarla dolu karanlıkta bir yol bulmak.

Efraz isminin anlamı nedir?

( ﻓﺮﺍﺯ– ﺍﻓﺮﺍﺯ) sıf. (Pers. efrāḫten “yükseltmek”, efrāz > firāz) Sonu gelen sözcüklere “yükseltmek, kaldırmak” anlamı eklenerek Farsça ritimli bileşik sıfatlar türetilmiştir: Alem-efraz: Bayrağı çeken. Gerden-eraz: Başını kaldıran.

Ezhem ne demek?

Necessity, gerekli ve koşul anlamına gelirken, essential, en gerekli, en zorunlu anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda vazgeçilmez ve hayati olan şeyler için de kullanılır.

Elhar ne demek?

Savunmacı, yiğit adam, yiğit insan.

Esila ismi ne anlama gelir?

Esila ismi hem Türkçe hem de Arapça kökenli bir isim olarak kabul edilir. “Esila” (أسيلة) kelimesi Arapçada “akşam vakti” anlamına gelir. Bu isim günün sonu, huzur ve sükunet anlamına gelir.

Elzem Kürt ismi mi?

Elzem, Arapça kökenli bir isim olup “vazgeçilmez, çok gerekli, vazgeçilmez” anlamına gelmektedir.

Liya hangi dilde?

Liya isminin anlamı sabırlı, en iyi sabır, en güzel sabır ve en sabırlı olarak ifade edilmektedir. Liya ismi Kuran’da geçiyor mu? Arapça kökenli olan Liya ismi Kuran-ı Kerim’de geçmemektedir.

Aybars ismi ne anlama gelir?

Aybars, “ay leoparı” veya “gri leopar” anlamına gelen Türkçe bir isimdir. İsmin kökeni “ay” ve “bars” (Türkçe “leopar”) kelimelerinden gelir. Ancak bazı dilbilimcilere göre ilk kelimenin kökeni “oy”dur ve “gri”, “koyu sarı” veya “aslan rengi” anlamına gelir ve aslanı temsil eder.

Ayaz ismi Kürtçe mi?

Ayaz ismi ülkemizde kullanılan bir erkek ismidir. Ayaz isminin anlamı sözlüklerde ve Türk Dil Kurumu’nda bulunmaktadır. Aslen Türkçe bir kelimedir.

Kayra Türk ismi mi?

Kayra ismi hem kızlar hem de erkekler için kullanılan bir unisex isimdir. Türk kökenlidir. Kayra ismi öncelikle çok saygı duyulan veya itibar edilen birinden gelen nezaket, zarafet, bağış, atıf, iyilik anlamına gelir.

Esref ne ismi?

“Eşraf” (Arapça: أشرف‎) “en şerefli” veya “çok asil” anlamına gelen bir Arapça isimdir. Hem Hristiyan hem de Müslüman, dini inançlarına bakılmaksızın birçok Arap ve Arap olmayan kişi tarafından kullanılır.” Eşraf’ (Arapça: أشرف‎) “en şerefli” veya “çok asil” anlamına gelen bir Arapça isimdir. Hem Hristiyan hem de Müslüman, dini inançlarına bakılmaksızın birçok Arap ve Arap olmayan kişi tarafından kullanılır.

Arfa isminin anlamı nedir?

Cennet ile cehennem arasında kalan yer, tepe, âdet, usul, İslami inanca göre cennet ile cehennem arasında kalan yer.

Firuz isminin anlamı nedir?

Firuz ismi Farsça kökenli bir isimdir. “Pîrûz” kelimesi Farsçada “galip, muzaffer” anlamına gelir. Ayrıca turkuazla da ilişkilendirilir. Bu değerli taşın şans ve başarı getirdiği düşünülür.

Eyzan Arapça ne demek?

(ﺍﻳﻀﺎً) sıf. (Ar. eyzan) “Yine aynı, bu da böyledir” anlamına gelen bir ifade olup, yeni geçmiş bir cümleyi veya tekrarlanan dizeleri belirtmek için kullanılır. [Daha çok Ve lehû Eyzan telaffuzunda kullanılır.]

Arapça essah ne demek?

Her yaş grubunda, özellikle gençlerde ve çocuklarda olduğu gibi, “Gerçekten doğruyu mu söylüyorsun?!” “essah la?” demektir! “” ifadesini çok sık duyarız. Günümüzde çok sık kullanılmasa da, birkaç on yıl öncesine kadar Erzurum’da yaşlı neslin ağzından sürekli duyulan kelimelerden biridir.

Zevahir ne demek Osmanlıca?

Arapça kökenli olan “ظاهر” (zāhir) kelimesinden türemiştir. “Zāhir” kelimesi Arapçada “açık, görünür, belirgin” anlamına gelir ve kökeninde dışsal bir ifade vardır. Anlamı: “Zevahir” kelimesi açık, görünür ve apaçık olan şeyleri ifade etmek için kullanılır.

Emraz ismi ne demek?

(ﺍﻣﺮﺍﺽ) i. (Ar. maraż, emrāż’ün çoğulu) hastalıklar, rahatsızlıklar, rahatsızlıklar: “Emrâz-ı asabiyye.” “Emrâz-ı skiniye.” En önemsiz bir soğuk algınlığından en ciddi acil duruma kadar her konuda önce onun teşhis uzmanlığına başvurulurdu (Hüseyin R. Gürpınar).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir